fotó
galéria

Tekintse meg a képeket!

Napi programok:

OFF-program 2015

Válasszon programjaink közül:

2015. 06. 08. H | 17:00

Palatinus Hotel

Élményalapú mozgásóra Kun Attilával

Mozgáskonvenciók alkalmazása a színházi nevelésben

2014 januárjában a Nemzeti Táncszínház felkérésére a Káva Kulturális Műhely tagjai és a Közép-Európa Táncszínház (KET) táncpedagógusai máig egyedülálló tánc/színházi nevelési programot hoztak létre. A HORDA2-ben - amely Kun Attila Horda című koreográfiájára épül - a színházi nevelési program szó-központúsága találkozik a táncszínházi formanyelvvel, ezért kapta a DTIE, azaz Dance Theatre in Education elnevezést. 

A szakmai elismerést jelzi, hogy 2014-ben a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Biennálén Köznevelési Díjat nyert, legutóbb pedig Veszprémben a XVII. A Tánc Fesztiválján A táncművészet jövőjéért különdíjban részesült.

 

A KET átfogó oktatási programmal bír; a társulat 2013 szeptemberében indította útjára D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) táncismereti és a mozgást népszerűsítő programját, amelynek legfőbb célkitűzése, hogy a mozgás örömét és a táncot minél szélesebb körhöz eljuttassa, legyen szó profikról vagy a mozgás iránt fogékony amatőrökről. 

 

A POSzt-on Kun Attila a D.E.E.P. program keretében kidolgozott jó gyakorlatot ötvözi a tánc/színházi nevelési foglalkozás egyes részeivel, így kialakítva egy egyedi mozgásos foglalkozást. A részvevők ízelítőt kapnak a HORDA2 módszeréből és megtapasztalhatják, hogyan vonhatók be a program résztvevői a táncba.

http://www.cedt.hu/index.php?lang=hu&page=oktatas&lap=deep

http://www.tancszinhaz.hu/esemenynaptar/esemeny/100/103 

Galéria

Ajánló