2014. 06. 12. Cs | 17:00

A Vilmos-díj átadása

A díjat és a vele járó - Shakespeare-t idéző - vilmoskörte pálinkát, a résztvevők szavazatai alapján ebben az évben Szalóczi Géza Majakovszki című drámája kapta. 

Nyílt Fórum - melyet hagyományosan a Pécsi Országos Színházi Találkozó ideje alatt rendeznek - zárásaként a Színházi Dramaturgok Céhe idén is átadta a Vilmos-díjat, amit a Nyílt Fórum füzetekben megjelent drámák egyike nyerhet el. A díjat és a vele járó - Shakespeare-t idéző - vilmoskörte pálinkát, a résztvevők szavazatai alapján ebben az évben Szalóczi Géza Majakovszki című drámája kapta. 


A szerző életrajzában így nyilatkozik:
„Már majdnem minden voltam, vasbetonszerelő segédmunkástól multi cég topmenedzseréig.  Még toronydaru-kezelő is a Majakovszki című színdarab megírásának idejére.   Van, aki feketén dolgozik, én feketén élek.  Bejelentett állásomban ma a SZETA Egri Alapítványánál dolgozom jogi elsősegély-szolgálatot „nyújtok” „hátrányos” „helyzetű” embereknek.  Van vagy száz vercsem (nemversem), időnként a Csillagszálló c. folyóirat ezekből néhányat közread. Hatvan éve egri vagyok, igaz, Egerszalókon lakom. Feleségem Nádasi Erika, aki a színházból él. Szépen vagyunk. „

Vissza a hírekhez

Ajánló