2014. 06. 05. Cs | 16:00

Páva Zsolt köszöntője

Pécs polgármestere köszönti a XIV. POSzT-ot.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Tisztelt nagyérdemű Közönség!

Peter Brook angol kortárs színházi és filmrendező egyszer azt mondta: „A színház mindenekelőtt az élet. Ez az elengedhetetlen kiindulási pont, és igazából csak az érdekelhet bennünket, ami az élet része, a szó lehető legtágabb értelmében. A színház az élet. Ugyanakkor nem mondhatjuk azt, hogy nincs különbség az élet és a színház között.” Mint ahogy Pécsett sem tehető különbség a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozó tíz napja alatt a színház és hétköznapi életünk között.

2014. június 5. és 14. között a színházi élet színe-java teszi tiszteletét Pécsen, hogy nemes küzdelemben, a kulturális értékeket a szórakoztatással egybekötve varázsolja el a nézőket s a kultúra városát tíz napon át.

A POSzT 2014. évi válogatói, Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes Művész és Sándor L. István színházi kritikus, az Ellenfény című tánc- és színházművészeti folyóirat főszerkesztője tizenhárom produkciót választottak az idei versenyprogramba. Külön öröm számomra, hogy az előadások között három határon túli társulaté szerepel, és az, hogy a Pécsi Nemzeti Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös produkciója, a Bányavakság is bekerült a legjobbak közé. 

Köszönöm mindazok munkáját, aki segítették a találkozót, akik erőfeszítéseikkel hozzájárultak ahhoz, hogy az idei POSzT tovább öregbítse a Kultúra Városának hírnevét.

Arra biztatok mindenkit, „színházi embert” és műkedvelőt egyaránt, hogy ajándékozzák meg jelenlétükkel a Pécsi Országos Színházi Találkozót, vegyüljenek el és gyarapítsák azt kulturális, művészeti értékközösséget, mely méltán jellemzi Pécset, a kultúra városát.

Páva Zsolt
Pécs polgármestere

Vissza a hírekhez

Ajánló