2015. 06. 14. V | 10:00

Felhívás a színházaknak

POSzT 2016-ban is! A jövő évi fesztivál időtartama: 2016. június  9-18.

Kedves Kollégák!
 
A 2015. évi POSzT versenyprogramja 2015. március 9-én nyilvánossá vált. A következő évi POSzT válogatói Kiss B. Atilla, Kossuth-díjas operaénekes (képünkön balra) valamint Sólyom András filmrendező (képünkön jobbra). 

A jövő évi fesztivál időtartama 2016. június  9-18.
A válogatásba a 2015. március 1 – 2016. február 28. közötti bemutatók kerülhetnek be.

A válogatóknak a színházak által javasolt előadásokat meg kell tekinteniük. Emellett természetesen bármely produkciót megnézhetnek és meghívhatnak, de az ajánlottak prioritást élveznek. Ezért nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy éljenek a jelölés jogával. Emellett természetesen – időhiány és a késői jelölések miatt, vagy mert az adott előadást ritkán játsszák – előfordulhat, hogy a válogatók nem tudják megtekinteni az előadást, ilyenkor támaszkodhatnak képfelvételre is.

Az előadó-művészeti törvényben meghatározott kategóriáknak megfelelően a jelölési lehetőség a következőképpen került megállapításra:
 
  • a nemzeti és kiemelt intézmények, valamint az állandó társulattal és repertoárral rendelkező határon túli magyar színházak két előadást jelölhetnek;
  • a regisztrált előadó-művészeti szervezete, valamint az állandó társulattal és repertoárral nem rendelkező határon túli színházak egy előadást javasolhatnak.
  • Kérjük, hogy a FESZ tagjai jelentkezésüket közvetlenül a FESZ titkárságára küldjék. Nem regisztrált és nem FESZ tag formációk jelentkezésükhöz kérjük, csatolják a Magyar Színházi Társaság és/vagy a Magyar Teátrumi Társaság két tagszervezetének ajánlását.
  • Természetesen elfogadjuk és várjuk a színházszakmai szervezetek javaslatait is.

Lehetőség szerint olyan bemutatókat javasoljanak, amelyek a Pécsi Nemzeti Színház valamelyik játszóhelyén megvalósíthatók (nagyszínház, kamara, stúdió illetve szobaszínház), illetve stúdió-előadások esetében minimum 100 fős nézőtér kialakítható a játéktérben.
 
A jelölések folyamatosak, utolsó határidő: 2016. január 15.
 
Kérjük, hogy a válogatók munkájának megkönnyítése érdekében javaslatokat minél előbb tegyék meg – a szervezés megkönnyítése miatt egy helyen a Magyar Színházi Társaság Titkárságán. (magyarszinhazi.tarsasag@t-online.hu)
 
Egyben felhívjuk a figyelmet, hogy a POSZF Kft. a versenyprogram költségeinek fedezésére új módszert tervez kidolgozni, melynek részleteit  rövid időn belül nyilvánosságra hozzuk.
 
Üdvözlettel:
Magyar Színházi Társaság | Magyar Teátrumi Társaság

Vissza a hírekhez

Ajánló